Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Sült malaccsászár

több, mint 120 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Milyen egy jó malaccsászár? Kívül ropogós, a húsa szaftos, az íze pedig ellenállhatatlan! A klasszikus sült malaccsászár recept az év bármely időszakában remek fogás.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, a bőrét éles késsel óvatosan bevagdossuk, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és 20 percig pihentetjük.

  2. Eközben a burgonyát meghámozzuk, 3-4 centis kockákra vágjuk, a fokhagymát héjával együtt félbevágjuk.

  3. Az alapanyagokat egy tepsibe tesszük, a zsírt eloszlatjuk a húson, majd 5 evőkanál vizet teszünk alá.

  4. Lefóliázva, 180 fokra előmelegített sütőben 1,5 órát sütjük. Ezután fólia nélkül, grillfokozaton ropogósra sütjük.

  5. A császárhúst érdemes egyben sütni, így a bőre ropogós, a húsa szaftos, omlós marad.