Sült malaccsászár
Milyen egy jó malaccsászár? Kívül ropogós, a húsa szaftos, az íze pedig ellenállhatatlan! A klasszikus sült malaccsászár recept az év bármely időszakában remek fogás.
Elkészítés
-
A húst megtisztítjuk, a bőrét éles késsel óvatosan bevagdossuk, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és 20 percig pihentetjük.
-
Eközben a burgonyát meghámozzuk, 3-4 centis kockákra vágjuk, a fokhagymát héjával együtt félbevágjuk.
-
Az alapanyagokat egy tepsibe tesszük, a zsírt eloszlatjuk a húson, majd 5 evőkanál vizet teszünk alá.
-
Lefóliázva, 180 fokra előmelegített sütőben 1,5 órát sütjük. Ezután fólia nélkül, grillfokozaton ropogósra sütjük.
-
A császárhúst érdemes egyben sütni, így a bőre ropogós, a húsa szaftos, omlós marad.