Sült csirke tortillában
Kinek jöhet egy könnyed mégis ízletes nyári fogás? Gyorsan elkészíthető, fehérborban megpuhult csirke laza étele egy sietős nyári hétköznapnak vagy pihenős hétvégének. Tortillába csavarva friss zöldségekkel érezhetően frissítő hatást kelt. Tipp: adhatunk hozzá csilit, fetasajtot és friss zöldfűszereket is.
Elkészítés
-
A vajat megolvasztjuk, összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal és a fűszerkeverékkel, majd az egésszel alaposan bedörzsöljük a csirkét kívül-belül.
-
A hasüregbe egy félbevágott almát teszünk és a félbevágott fokhagymákat.
-
A csirke mellé öntjük a bort, majd lefóliázva 180 fokon 35 percig, majd fólia nélkül 200 fokon 20 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből újra fóliázzuk le fél órára.
-
Közben a paradicsomokat és a lilahagymát vágjuk apró kockákra, keverjük össze a petrezselyemmel, kevés citromlével és olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk.
-
A csirke húsát villával tépkedjük szálakra, keverjük össze a kisült szaftjával.
-
Meleg tortillába töltsük a bébispenóttal, a paradicsommal.