Sült csirke tortillában
A sült csirke szinte mindenki kedvenc étele, de azért szeretjük a változatosságot. A finom ízesítésű húst így érdemes más-más kísérővel kombinálni, amire remek ötlet lehet a tortilla is! Erre ajánljuk az alábbi receptet, melyet tovább variálhatunk chilivel, fetasajttal és friss zöldfűszerekkel. Tipp: Ha sómentes fűszerkeveréket használunk, ízlés szerint sózhatjuk a húst, a fűszerezés intenzitását pedig kedvünk szerint alakíthatjuk, mégsem lesz túl sós az étel.
Elkészítés
-
A vajat megolvasztjuk, összekeverjük az olívaolajjal és a fűszerkeverékkel, majd az egésszel alaposan bedörzsöljük a csirkét kívül-belül. A hasüregbe egy félbevágott almát teszünk és a félbevágott fokhagymákat.
-
A csirke mellé öntjük a bort, majd lefóliázva 180 °C-on 35 percig, majd fólia nélkül 200 °C-on 20 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből, újra fóliázzuk le fél órára. Közben a paradicsomokat és a lilahagymát vágjuk apró kockákra, keverjük össze a petrezselyemmel, kevés citromlével és olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk.
-
A csirke húsát villával tépkedjük szálakra, keverjük össze a kisült szaftjával. Meleg tortillába töltsük a bébispenóttal, a paradicsommal.