Sok zöldséges Paella garnélával
Mikor annak idején Valenciában jártam, természetesen kipróbáltam milyen az autentikus katalán paella, azóta hatalmas kedvencem az az ízvilág. Úgy gondoltam, hogy elkészítem a saját változatomat, jóval diétásabb és zöldségekben gazdagabb kivitelben. Ez szerencsére picit sem ment az íz rovására, és emelett rendkívül tápláló is!
Elkészítés
-
Szükséged lesz egy sütőbe tehető serpenyőre, legjobb erre a célra egy öntöttvas serpenyő!
-
Karikázd fel a kolbászt, majd a száraz serpenyőben, közepes lángon süsd ki a zsírját, erre mehet rá az apróra kockázott hagyma és a felszeletelt fokhagyma. Dinszteld meg, majd mehet rá a rizs, a szintén felkockázott kaliforniai paprika, a füstölt pirospaprika, és a sáfrány.
-
Öntsd fel a borral és az alaplével. Fedő alatt párold 5 percig, majd add hozzá a fagyasztott zöldbabot, és további kb 10-15 percig párold, néha keverd meg! Ha szükséges pótold a vizet, kicsit szaftos állagú kell, hogy legyen a végére!
-
Ha kész, akkor keverd bele a zöldborsót és reszeld rá a citrom héját. Halmozd a tetejére a felengedett, átmosott és lecsepegtetett garnélákat, majd 230 fokra előmelegített sütőben süsd készre az egészet kb. 10 perc alatt!
-
Tápanyagtartalom (1 adag): Zsír: 5 g Szénhidrát: 46 g (ebből 10 g rost) Fehérje: 22 g Energia: 325 kCal