Sertésszűz vadász módra
Letisztult ízek, erdei aromák – a hagyomány és a modern konyha találkozása. A szaftos sertésszűz gombás, zöldséges raguban készül, amit a Horváth Rozi Bakonyi fűszerkeverék tesz teljessé: karakteres, mégis harmonikus ízvilágot adva az ételnek.
Elkészítés
- 
														A sertésszüzet kevés zsiradékon, forró serpenyőben süssük körbe. Dobjuk mellé a 
 rozmaringot, sózzuk, borsozzuk. Tegyük kb. 10 percre 160°C-os sütőbe
- 
														Egy evőkanál zsiradékon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Vágjuk össze a 
 gombák felét, és pároljuk puhára a hagymával. Szórjuk meg bakonyi
 fűszerkeverékkel.
- 
														Tegyük turmixgépbe a pirított hagymás gombát, valamint a főtt édesburgonyát, zellert 
 és répákat. Turmixoljuk simára a kókuszkrémmel, közben adagoljunk hozzá annyi
 alaplevet, hogy sűrű szósz állagot kapjunk. Kóstoljuk, ízesítsük. Ha igazán selymes
 szószt szeretnénk, nyomjuk át egy finom szűrőn.
- 
														A gombák másik felét pirítsuk a maradék zsiradékon, és szórjuk meg bakonyi 
 fűszerkeverékkel.
- 
														A megsült szüzet pihentessük kb. 10 percig, majd vágjuk ujjnyi szeletekre. 
 Tálalhatjuk speclivel, nokedlivel, zsemle- vagy szalvétagombóccal, a tetejét pedig
 szórjuk meg a pirított gombákkal.

 
        
    