Sertésszűz vadász módra
Letisztult ízek, erdei aromák – a hagyomány és a modern konyha találkozása. A szaftos sertésszűz gombás, zöldséges raguban készül, amit a Horváth Rozi Bakonyi fűszerkeverék tesz teljessé: karakteres, mégis harmonikus ízvilágot adva az ételnek. Tartalmas, mégis könnyed fogás, tökéletes egy hűvösebb napra.
Elkészítés
-
A sertésszüzet kevés zsiradékon, forró serpenyőben süssük körbe. Dobjuk mellé a
rozmaringot, sózzuk, borsozzuk. Tegyük kb. 10 percre 160°C-os sütőbe
-
Egy evőkanál zsiradékon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Vágjuk össze a
gombák felét, és pároljuk puhára a hagymával. Szórjuk meg bakonyi
fűszerkeverékkel.
-
Tegyük turmixgépbe a pirított hagymás gombát, valamint a főtt édesburgonyát, zellert
és répákat. Turmixoljuk simára a kókuszkrémmel, közben adagoljunk hozzá annyi
alaplevet, hogy sűrű szósz állagot kapjunk. Kóstoljuk, ízesítsük. Ha igazán selymes
szószt szeretnénk, nyomjuk át egy finom szűrőn.
-
A gombák másik felét pirítsuk a maradék zsiradékon, és szórjuk meg bakonyi
fűszerkeverékkel.
-
A megsült szüzet pihentessük kb. 10 percig, majd vágjuk ujjnyi szeletekre.
Tálalhatjuk speclivel, nokedlivel, zsemle- vagy szalvétagombóccal, a tetejét pedig
szórjuk meg a pirított gombákkal.