Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Savanyú húsgombóc-leves

90-120 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

A nyári melegben mindig jól esik valami savanykás...akkor is, ha a Savanyú húsgombóc leves nem éppen a leghűsítőbb étel. Bármelyik hétvége kedvence lehet!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, a répát rövid hasábokra vágjuk, a burgonyát felkockázzuk.

  2. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, ízlés szerint fűszerezzük borssal, fokhagymaporral és sóval, és összedolgozzuk. Dió méretű gombócokat formálunk belőle.

  3. Dobjuk a hagymát a zsiradékra, és dinszteljük meg, adjuk hozzá a répákat, kicsit pirítsunk rajta, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel vízzel.

  4. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a gombócokat. Főzzük kis lángon.

  5. Amikor a répa már félig megpuhult, adjuk hozzá a burgonyát.

  6. Ha minden puha, tejfölös habarással besűrítjük. tárkonnyal ízesítjük. Ízlés szerint a tárkonyecettel pikánsra savanyítjuk.

  7. Főtt tésztával tálaljuk.