Savanyú húsgombóc-leves
A nyári melegben mindig jól esik valami savanykás...akkor is, ha a Savanyú húsgombóc leves nem éppen a leghűsítőbb étel. Bármelyik hétvége kedvence lehet!
Elkészítés
-
A hagymát felaprítjuk, a répát rövid hasábokra vágjuk, a burgonyát felkockázzuk.
-
A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, ízlés szerint fűszerezzük borssal, fokhagymaporral és sóval, és összedolgozzuk. Dió méretű gombócokat formálunk belőle.
-
Dobjuk a hagymát a zsiradékra, és dinszteljük meg, adjuk hozzá a répákat, kicsit pirítsunk rajta, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel vízzel.
-
Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a gombócokat. Főzzük kis lángon.
-
Amikor a répa már félig megpuhult, adjuk hozzá a burgonyát.
-
Ha minden puha, tejfölös habarással besűrítjük. tárkonnyal ízesítjük. Ízlés szerint a tárkonyecettel pikánsra savanyítjuk.
-
Főtt tésztával tálaljuk.