Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Savanyított karfiol citrommal

30-45 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

A karfiol kedvelt zöldség, mely ásványi sókban és C-vitaminban gazdag. Érdemes belőle eltenni télire is, hogy jótékony hatásait akkor is élvezhessük. Íme egy könnyen elkészíthető, remek recept Horváth Rozitól!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira bontjuk, alaposan átmossuk és megszárítjuk.

  2. A citromot egy percig forró vízbe mártjuk, majd kihűtjük és nyolc gerezdre vágjuk.

  3. A karfiolt a citrommal steril befőttes üvegekbe rétegezzük.

  4. A vizet, cukrot, ecetet és a savanyúság fűszerkeveréket 2 percig forraljuk, majd a karfiolokra öntjük. Még forrón lezárjuk az üvegeket, fejre fordítjuk, így hagyjuk kihűlni.

  5. A karfiolt legalább egy hétig érleljük fogyasztás előtt. Más zöldségekkel, például paprikával is kiváló ez a recept.