Savanyított karfiol citrommal
A karfiol kedvelt zöldség, mely ásványi sókban és C-vitaminban gazdag. Érdemes belőle eltenni télire is, hogy jótékony hatásait akkor is élvezhessük. Íme egy könnyen elkészíthető, remek recept Horváth Rozitól!
Elkészítés
-
A karfiolt rózsáira bontjuk, alaposan átmossuk és megszárítjuk.
-
A citromot egy percig forró vízbe mártjuk, majd kihűtjük és nyolc gerezdre vágjuk.
-
A karfiolt a citrommal steril befőttes üvegekbe rétegezzük.
-
A vizet, cukrot, ecetet és a savanyúság fűszerkeveréket 2 percig forraljuk, majd a karfiolokra öntjük. Még forrón lezárjuk az üvegeket, fejre fordítjuk, így hagyjuk kihűlni.
-
A karfiolt legalább egy hétig érleljük fogyasztás előtt. Más zöldségekkel, például paprikával is kiváló ez a recept.