Sáfrányos halleves
Különleges ízek a hétköznapokra! Sokszor nem is gondolnánk, milyen ízek osztoznak a legjobb harmónián. Ha szeretnél egy igazi gasztroélményt tálalni ma, akkor ez a recept csak neked szól!
Elkészítés
-
A mélyhűtött halakat szobahőmérsékleten felengedjük, és 2-3 centis darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd felaprítjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, és négyfelé daraboljuk.
-
Fazékban az olajat felforrósítjuk, és a hagymát 2-3 perc alatt, kevergetve, üvegesre pirítjuk benne. A fokhagymát, a póréhagymát, a paradicsomot és a halat beledobjuk. Megsózzuk, borsozzuk, a sáfránnyal fűszerezzük, majd kb. 2 liter vízzel felöntjük, és felforraljuk. Lefedve, lassú tűzön kb. 25 perc alatt készre főzzük.
-
A kenyeret felszeleteljük, megpirítjuk és melegen tartjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, egészben hagyjuk, és kis tányéron a pirított kenyér mellé kínáljuk, hogy aki szereti bedörzsölhesse vele a kenyeret. A forró levessel együtt tálaljuk.
-
Top tipp: Csak pici sáfrányt tegyünk hozzá, mert ez a drága fűszer erősen színezi az ételt.