Ropogós almás-magvas szelet
Ropogós magvak, almás-fűszeres ízvilág. Ez a müzliszelet természetes alapanyagokból készül, a Horváth Rozi Almás süti fűszerkeverék pedig karaktert és meleg aromákat ad hozzá. Tökéletes egészséges nasi vagy akár pohárdesszertként is rétegezhető.
Elkészítés
-
Pirítsuk meg az olajos magvakat. Amikor majdnem kész, csorgassuk rájuk a méz kétharmadát, és szórjuk meg egy csipet sóval. Pirítsuk még 1-2 percig, majd terítsük egy kisebb, sütőpapírral bélelt téglalap alakú forma aljára. Mielőtt teljesen kihűlne, nyomkodjuk le (sütőpapírral lefedve, hogy ne ragadjon a kezünkre), így egy egybefüggő rétegben fog megszilárdulni. Tegyük hűtőbe félórára.
-
Villával törjük össze a banánt és az avokádót. Tegyük nagyobb keverőtálba, és keverjük hozzá a mogyoróvajat, a maradék mézet és néhány evőkanál olvasztott fehér csokoládét. Reszeljünk bele friss gyömbért, adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és dolgozzuk jól össze. Simítsuk a masszát a formában lévő első rétegre, fedjük le sütőpapírral, és alaposan nyomkodjuk le ezt is. Tegyük hűtőbe legalább egy órára.
-
A tetejére csorgassunk olvasztott fehér csokoládét, és szórjuk meg liofilizált málnával, almaszirommal. Forró vízbe mártott, éles késsel szeleteljük fel.
-
Ha teljesen megszilárduló, ropogós szeletet szeretnénk, tegyünk bele több csokoládét és kevesebb gyümölcsöt. Ám ha puhábbra, omlósabbra készítjük, akár granolaként vagy pohárdesszertként is tálalhatjuk, pl. mézes-narancsos görög joghurttal és fehércsokoládés almakrémmel rétegezve.