Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Ropogós almás-magvas szelet

25-30 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Ropogós magvak, almás-fűszeres ízvilág. Ez a müzliszelet természetes alapanyagokból készül, a Horváth Rozi Almás süti fűszerkeverék pedig karaktert és meleg aromákat ad hozzá. Tökéletes egészséges nasi vagy akár pohárdesszertként is rétegezhető.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Pirítsuk meg az olajos magvakat. Amikor majdnem kész, csorgassuk rájuk a méz kétharmadát, és szórjuk meg egy csipet sóval. Pirítsuk még 1-2 percig, majd terítsük egy kisebb, sütőpapírral bélelt téglalap alakú forma aljára. Mielőtt teljesen kihűlne, nyomkodjuk le (sütőpapírral lefedve, hogy ne ragadjon a kezünkre), így egy egybefüggő rétegben fog megszilárdulni. Tegyük hűtőbe félórára.

  2. Villával törjük össze a banánt és az avokádót. Tegyük nagyobb keverőtálba, és keverjük hozzá a mogyoróvajat, a maradék mézet és néhány evőkanál olvasztott fehér csokoládét. Reszeljünk bele friss gyömbért, adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és dolgozzuk jól össze. Simítsuk a masszát a formában lévő első rétegre, fedjük le sütőpapírral, és alaposan nyomkodjuk le ezt is. Tegyük hűtőbe legalább egy órára.

  3. A tetejére csorgassunk olvasztott fehér csokoládét, és szórjuk meg liofilizált málnával, almaszirommal. Forró vízbe mártott, éles késsel szeleteljük fel.

  4. Ha teljesen megszilárduló, ropogós szeletet szeretnénk, tegyünk bele több csokoládét és kevesebb gyümölcsöt. Ám ha puhábbra, omlósabbra készítjük, akár granolaként vagy pohárdesszertként is tálalhatjuk, pl. mézes-narancsos görög joghurttal és fehércsokoládés almakrémmel rétegezve.