Ribiszkeszörp
Ez a szörp is főzés nélkül készül, ezért ha az üveget felbontottuk, biztonságosabb hűtőben tartani
Elkészítés
-
A ribiszkét megtisztítjuk, gondosan megmossuk, és ledaráljuk. A vizet ráöntjük, és a citromsavat belekeverjük. Letakarjuk, és hűvös helyen legalább 12 órát állni hagyjuk.
-
Másnap vékony vászonruhán ászszűrjük, illetve átpréseljük. A leszűrt folyadékba literenként 80 deka cukrot teszünk, és folyamatosan keverve feloldjuk. Végül a nátrium-benzoátot az alkohollal összekeverjük, és a szörpbe öntjük.
-
A gyümölcssűrítményt forrázással kifertőtlenített, lecsepegtetett üvegekbe töltjük, és dupla celofánnal lekötjük. Fogyasztásig hűvös helyen tároljuk. Elkészítés után 1 hónappal már fogyasztható.