Pontyszelet fűszeres bundában
Nemcsak pontyból, hanem ízlés szerint, bármilyen halból elkészíthető.
Elkészítés
- 
														A halszeleteket megmossuk, konyhai papírtörlővel gondosan szárazra töröljük. A fokhagymát megtisztítjuk, és összezúzzuk. A zöldfűszereket megmossuk, leszárítjuk, és felaprítjuk. 
- 
														A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, a tejjel felöntjük, majd addig keverjük, míg a massza elválik a lábas oldalától. Kihűtjük, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a tojássárgáját beletesszük, sóval, borssal ízesítjük, és simára keverjük. 
- 
														A fűszeres masszát a halszeletekre kenjük, vizes kézzel jól rányomkodjuk, majd óvatosan, – nehogy a fűszeres bunda lekopjon róla – lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. 
- 
														Az olajat felforrósítjuk, a szeleteket belefektetjük, és szép aranysárgára sütjük. 
- 
														Előmelegített tálon, petrezselyemmel megszórva, metélőhagymával és citrommal díszítve, sült burgonyával tálaljuk. 

 
        
    