Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Pikáns sertésszeletek fűszeres burgonyaágyon

90-120 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Ínycsiklandó sertésszelet az ünnepi asztalra, ahogy Horváth Rozi készíti!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, kefével megsikáljuk, az esetleges hibás részeket kivágjuk. Héjával együtt steakburgonyaként felvágjuk. Egy tálba tesszük, rászórjuk a sültkrumpli fűszersót, és alaposan átforgatjuk.

  2. A hagymát megtisztítjuk, négy gerezdre vágjuk és leveleire bontjuk. A szalonnát vastagon felcsíkozzuk.

  3. A húst kicsit megklopfoljuk, majd mindkét oldalát meghintjük a magyaros sertéssült fűszersóval.

  4. A zsiradékkal kenjünk ki egy nagy tepsit, az aljára terítsük el burgonyát, hintsük rá a szalonnát és a hagymát. Végül fektessük rá a hússzeleteket is.

  5. 60 fokos sütőben légkeveréssel addig süssük, amíg a hús meg nem puhul. Utána felső sütéssel 180-200 fokon pirítsunk rá a szeletekre.