Pikáns sertésszeletek fűszeres burgonyaágyon
Ínycsiklandó sertésszelet az ünnepi asztalra, ahogy Horváth Rozi készíti!
Elkészítés
-
A burgonyát alaposan megmossuk, kefével megsikáljuk, az esetleges hibás részeket kivágjuk. Héjával együtt steakburgonyaként felvágjuk. Egy tálba tesszük, rászórjuk a sültkrumpli fűszersót, és alaposan átforgatjuk.
-
A hagymát megtisztítjuk, négy gerezdre vágjuk és leveleire bontjuk. A szalonnát vastagon felcsíkozzuk.
-
A húst kicsit megklopfoljuk, majd mindkét oldalát meghintjük a magyaros sertéssült fűszersóval.
-
A zsiradékkal kenjünk ki egy nagy tepsit, az aljára terítsük el burgonyát, hintsük rá a szalonnát és a hagymát. Végül fektessük rá a hússzeleteket is.
-
60 fokos sütőben légkeveréssel addig süssük, amíg a hús meg nem puhul. Utána felső sütéssel 180-200 fokon pirítsunk rá a szeletekre.