Pikáns mediterrán szendvics
A kirándulásokon érdemes túllépni a hagyományos szendvicseken, vigyük magunkkal Görögország ízeit. A gyrosnak és a tzatzikinek nincs párja, és egy olasz ciabattába töltve mennyei útravaló lesz belőle.
Elkészítés
-
A megtisztított sertéscombot vágjuk vékony csíkokra, szórjuk meg alaposan a Gyros gyorspáccal. Pihentessük 15-20 percig.
-
Tegyünk egy serpenyőbe kevés olajat, a húscsíkokat több részletben süssük készre. Zsiradék nélkül szedjük ki egy vágódeszkára, majd vágjuk apró darabokra.
-
A feta sajtot törjük össze villával, adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy kenhető krémet kapjunk.
-
A ciabattákat vágjuk félbe, és a belső oldalukat pirítsuk meg. Feta krémmel kenjük meg vastagon mind a két belső oldalát. Ez megakadályozza, hogy a szendvics átázzon.
-
Az alsó felére halmozzunk a felaprított húsból. Ennek a tetejére tegyünk egy réteg tzatiki salátát. Vigyázzunk, hogy jó sűrű legyen, különben a levével gondunk lehet.
-
Tegyük rá a cibatta másik felét, majd burkoljuk szalvétába.
-
Ha szeretnénk kímélni a környezetünket, ne fóliába vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, hanem tegyük jól záródó dobozba. Könnyedén kibír egy egész napot, és este is kitűnő lesz.