Pikáns mediterrán szendvics
A kirándulásokon érdemes túllépni a hagyományos szendvicseken, vigyük magunkkal Görögország ízeit. A gyrosnak és a tzatzikinek nincs párja, és egy olasz ciabattába töltve mennyei útravaló lesz belőle.
Elkészítés
- 
														A megtisztított sertéscombot vágjuk vékony csíkokra, szórjuk meg alaposan a Gyros gyorspáccal. Pihentessük 15-20 percig. 
- 
														Tegyünk egy serpenyőbe kevés olajat, a húscsíkokat több részletben süssük készre. Zsiradék nélkül szedjük ki egy vágódeszkára, majd vágjuk apró darabokra. 
- 
														A feta sajtot törjük össze villával, adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy kenhető krémet kapjunk. 
- 
														A ciabattákat vágjuk félbe, és a belső oldalukat pirítsuk meg. Feta krémmel kenjük meg vastagon mind a két belső oldalát. Ez megakadályozza, hogy a szendvics átázzon. 
- 
														Az alsó felére halmozzunk a felaprított húsból. Ennek a tetejére tegyünk egy réteg tzatiki salátát. Vigyázzunk, hogy jó sűrű legyen, különben a levével gondunk lehet. 
- 
														Tegyük rá a cibatta másik felét, majd burkoljuk szalvétába. 
- 
														Ha szeretnénk kímélni a környezetünket, ne fóliába vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, hanem tegyük jól záródó dobozba. Könnyedén kibír egy egész napot, és este is kitűnő lesz. 

 
        
    