Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Pikáns csirkemellel töltött paprikafejek

30-45 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Imádom a kaliforniai paprikát, és közülük is a piros a kedvencem. Kövezzetek meg, de szerintem finomabb is mint a többi :) Így amikor a recept kipattant a fejemből nem volt kérdés, hogy az étel alapjául őket fogom választani. A töltelékbe került egy jó adag kuszkusz, répa, illetve többek között cukkini. Így egyben a köret is elkészült a főfogással együtt. Emellett a kuszkusz a zöldségekkel nem terheli meg a gyomrot, ami a nagy karácsonyi lakomák után nem is hátrány.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A kaliforniai paprikát félbe vágjuk, és a magházat eltávolítjuk.

  2. A kuszkuszt annyi vízben ami éppen elfedi egy teáskanál só, és a római kömény társaságában megfőzzük.

  3. A csirkemellet kockákra vágjuk, és a sültcsirke fűszersóval megszórva kevés olajon megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből.

  4. Amíg ezek sülnek a sütőt melegítsük elő 200 fokra.

  5. A serpenyőben kevés olajon a zöldségeket egy teáskanál sóval pirítsuk meg, majd a csirkemellet, a kuszkuszt, és a zöldségeket egy nagyobb tálban keverjük össze. A fűszerekkel ízesítsük a magunk módján.

  6. A cheddar sajtot vágjuk 1x1 cm-es kockákra, és ezt is keverjük el benne, majd egy kanállal töltsük a felezett kaliforniai paprikákba őket, amit egy tepsibe egymás mellé pakolva küldhetünk is a sütőbe egészen addig, amíg a sajt a tetején aranybarnára nem sül.