Pikáns csirkemellel töltött paprikafejek
Imádom a kaliforniai paprikát, és közülük is a piros a kedvencem. Kövezzetek meg, de szerintem finomabb is mint a többi :) Így amikor a recept kipattant a fejemből nem volt kérdés, hogy az étel alapjául őket fogom választani. A töltelékbe került egy jó adag kuszkusz, répa, illetve többek között cukkini. Így egyben a köret is elkészült a főfogással együtt. Emellett a kuszkusz a zöldségekkel nem terheli meg a gyomrot, ami a nagy karácsonyi lakomák után nem is hátrány.
Elkészítés
-
A kaliforniai paprikát félbe vágjuk, és a magházat eltávolítjuk.
-
A kuszkuszt annyi vízben ami éppen elfedi egy teáskanál só, és a római kömény társaságában megfőzzük.
-
A csirkemellet kockákra vágjuk, és a sültcsirke fűszersóval megszórva kevés olajon megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből.
-
Amíg ezek sülnek a sütőt melegítsük elő 200 fokra.
-
A serpenyőben kevés olajon a zöldségeket egy teáskanál sóval pirítsuk meg, majd a csirkemellet, a kuszkuszt, és a zöldségeket egy nagyobb tálban keverjük össze. A fűszerekkel ízesítsük a magunk módján.
-
A cheddar sajtot vágjuk 1x1 cm-es kockákra, és ezt is keverjük el benne, majd egy kanállal töltsük a felezett kaliforniai paprikákba őket, amit egy tepsibe egymás mellé pakolva küldhetünk is a sütőbe egészen addig, amíg a sajt a tetején aranybarnára nem sül.