Pásztorpite
Utazzunk egy kicsit nemzetközi vizekre! Mi magyarok nagyon szeretjük a tartalmas, kiadós ételeket, de nem vagyunk vele egyedül. Az angolok egyik legismertebb és legkedveltebb fogása a pásztorpite, ami egy szaftos húsos ragú és krumplipüré alapú, ízekben gazdag egytálétel. Pár perc a sütőben és kész is az angol csoda!
Elkészítés
-
A hagymát az olajon egy serpenyőben dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a darált húst és az apró kockára vágott sárgarépát. Hozzáadjuk a rozmaringot, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a fokhagyma granulátumot, sózzuk, borsozzuk, majd lepirítjuk az egészet.
-
Egy kanál lisztet rászórunk és alaposan elkeverjük, így is pirítjuk még egy kicsit. Hozzáöntjük a vörösbort és a vizet, majd kb. 20 percig pároljuk. A borsót csak akkor adjuk hozzá, amikor már majdnem kész, nem kell neki sok idő, különben kemény lesz.
-
Sós vízben puhára főzzük a burgonyát. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet és egy kevés tejjel és vajjal kicsit keményebb krumplipürét készítünk belőle. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
-
Egy piteformába vagy egy jénaiba öntjük a ragut (a babérlevél nélkül), majd a tetejére simítjuk a krumplipürét. Megszórjuk zsemlemorzsával és/vagy reszelt sajttal és mehet a sütőbe.
-
180 fokos sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve még 10 percig állni hagyjuk, majd tálaljuk.