Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Párnasüti tokajis almakrémmel

90-120 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Egy különleges és könnyed, mégis könnyen elkészíthető sütemény, amely egy ünnepnapon is megállja a helyét. Nevét arról kapta, hogy a tészta szinte párnapuhaságú lesz. Alkoholtartalma miatt csak felnőtteknek adjuk!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Az almát hámozzuk meg. Kettőt vágjunk kockákra, a többit reszeljük le. A tojásokat válasszuk szét.

  2. A vajat a cukorral verjük habosra, majd egyesével keverjük hozzá a tojássárgákat. Adjuk hozzá a citromhéjat, a sót és a fahéjat is. Majd kanalanként keverjük bele a lisztet is.

  3. Forgassuk bele a felkockázott almát. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és óvatosan forgassuk a masszába.

  4. Egy tepsit kenjünk ki vékonyan vajjal, lisztezzük ki, és öntsük bele a tésztát.

  5. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és légkeveréssel 45 percig süssük.

  6. A reszelt almához adjuk hozzá a cukrot, a szegfűszeget, és pároljuk meg. Távolítsuk el a szegfűszegeket, és pépesítsük. Hagyjuk kihűlni, és csak azután keverjük bele a bort, így nem veszik el az alkoholtartalma sem.

  7. A süteményt vágjuk kockákra, és az almakrémmel kínáljuk.