Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Paradicsomos pulykanyárs

45-60 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

A hagyományos saslik receptje egy kis csavarral!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Az apró koktélparadicsomokat megmossuk.

  2. A pulykamellet megtisztítjuk, és olyan széles 3-4cm széles csíkokra vágjuk.

  3. Leterítünk egy szelet pulykamellet. Megszórjuk a fűszersóval. ráterítünk egy szelet bacon szalonnát.

  4. A nyársra felszúrjuk a szalonnával borított húscsík szélét. Csak annyira toljuk le a nyárson, hogy utána rá tudjunk húzni egy paradicsomot.

  5. Ezután a szalonnás húscsíkkal kerüljük meg a paradicsomot, és szúrjuk újra a nyársra. Jöhet az újabb paradicsom, majd újra a hús. Ezt ismételgessük addig, amíg a húscsík végére érünk. Ha szépen dolgoztunk a nyársunkon kígyóként tekereg a paradicsomokat kerülgető hús. Majd jöhetnek a következő nyársak.

  6. Forró grill-rácson vagy grill-lapon süssük meg.