Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Paradicsomos piskóta

60-90 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

A paradicsom ezerféle ízzel és formával házasítható, desszertként mégis ritkán találkozunk vele. Az alábbi, rendhagyó piskótával kedveskedhetünk vegetáriánus ismerőseink számára is. Meglepő, mennyi mindenre jó egy kis paradicsomleves!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 350 fokra. Egy őzgerinc formát vajazzunk ki és tegyük félre.

  2. Egy közepes méretű tálba öntsük bele a paradicsomlevest és adjuk hozzá a szódabikarbónát. Ennek hatására a sűrű leves kicsit felfújódik, gyöngyözni kezd. Pihentessük 5 percig, amíg nagyon gyöngyös a teteje.

  3. Egy nagy tálban kézi habverővel keverjük habosra a vajat a cukorral.

  4. Adjuk hozzá a tojást és a paradicsomlevest. Keverjük alaposan el a cukros vajjal.

  5. Adjuk hozzá a lisztet, a mézeskalács fűszert, a sütőport és a sót. Keverjük homogén masszává, de ne keverjük túl a tésztát. Egy kellemesen sűrű állagot kell kapnunk. Végül adjuk hozzá a mazsolát.

  6. Öntsük a süteménytésztát az előkészített formába. Oszlassuk el egyenletesen süteményalapunkat, hogy minden rést kitöltsön.

  7. Süssük 50 percig, vagy tűpróbáig.

  8. Sütőből kivéve pihentessük 10 percig, majd fordítsuk ki a formából.

  9. Ha szeretnénk, szórjuk meg porcukorral és tálaljuk gyümölcszselével