Őszi saláta
Őszi saláta? Amilyen egyszerű és lényegre törő a neve, olyan különleges és érdekes egyveleg ez a saláta. Tökéletes egy laktató menü kíséretére, de önmagában is megállja a helyét a sajtnak és a burgonyának köszönhetően. Legyen szó egy gyertyafényes vacsoráról vagy egy gyors ebédről, ezek az ízek nem hagynak minket cserben! Tipp: készíthetjük friss szárzellerrel és őszi gyümölcsöket is adhatunk hozzá bátran.
Elkészítés
-
A burgonyát sós vízben, héjastól megfőzzük. Ha megpuhult, még melegen megtisztítjuk, karikára vágjuk és megöntözzük a fehérborral. Kihűtjük, majd lecsepegtetjük.
-
A zellert egészben, nem túl puhára megfőzzük, kockára vágjuk, majd ugyanúgy járunk el, mint a burgonyával. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk és vékonyra felszeleteljük. A snidlinget, petrezselymet megmossuk és apróra vágjuk.
-
A salátát megmossuk, leszárítjuk és kibélelünk vele egy mély salátástálat, majd elrendezzük rajta az előkészített hozzávalókat és jól behűtjük.
-
Elkészítjük az öntetet: az ecetet, olajat, sót, őrölt borsot jól kikeverjük, és az előhűtött salátát meglocsoljuk. Megszórjuk snidlinggel, petrezselyemmel, diógerezdekkel és puha kenyérrel tálaljuk.