Őszi lepény
Igazán könnyen elkészíthető, almás-körtés ízvilág, fantasztikus piskótatésztával. Próbáld ki!
Elkészítés
-
Az almát és a körtét hámozzuk meg, tisztítsuk meg és vágjuk negyedekre.
-
A fahéjat keverjük el a kristálycukorral, a lisztet a sütőporral.
-
Válasszuk szét az öt tojást. A fehérjéből verjünk kemény habot. A sárgáját a cukorral és vajjal habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, a rumot és a felvert tojásfehérjét.
-
A keveréket kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a gyümölcsdarabokat forgassuk meg a fahéjas cukorban, és rakjuk a tészta tetejére. Ne nyomjuk a nyers tésztába, sütés közben szépen belesüllyed.
-
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Tartsunk tűpróbát, mielőtt kivennénk!