Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Őszi kacsarilette májjal és gesztenyével

25-30 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Ha szeretnéd valami igazán különlegessel meglepni a családot vagy a vendégeket, ezt a gesztenyés kacsarillette-et mindenképp próbáld ki! A Horváth Rozi Májas ételek fűszerkeverékével készítve még gazdagabb, ünnepibb ízvilágot kap, krémesen omlós textúrája pedig pillanatok alatt mindenkit levesz a lábáról.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Vágjuk össze a kacsacomb húsát és bőrét, és kockázzuk fel a mellet is. Tegyük a húst egy keverőtálba, és ízesítsük sült fokhagymával, májas ételek fűszerkeverékkel és sóval.

  2. Adjuk hozzá a gesztenyemasszát és 5-6 evőkanál kacsazsírt, majd alaposan keverjük össze.

  3. Kanalazzuk a masszát egy téglalap alakú formába, és nyomkodjuk le egyenletesen. A maradék kacsazsírba tépkedjünk friss kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk.

  4. Tegyünk egy réteg sült májat a rilette tetejére, nyomkodjuk bele és szórjuk meg májas fűszerrel.

  5. Nyomkodjunk rá egész gesztenye szemeket, locsoljuk meg a kakukkfüves zsírral, majd folytassuk a rétegezést a maradék májjal, gesztenyével és zsírral.

  6. A tetejét szórjuk meg friss kakukkfűvel és füstölt sóval. Lefedve hagyjuk egy éjszakát át pihenni a hűtőben.