Leírás:
Rozi lányom őrült nagy tükörtojás rajongó: kicsit ropogós széllel, de mindenképpen folyós sárgájával, egy pirítóssal és sok paradicsommal szereti a legjobban. Itt viszont ki is fullad a tojással való viszonya. Az tojástekercset azért néha már megengedi nekem, én pedig lecsapok minden lehetőségre, hogy új dolgokat kóstoljon meg.
Elkészítés:
-
Az omletthez a tojásokat 1 ek vízzel habosra keverjük, 1 csipet sóval és szárított petrezselyemmel ízesítjük.
-
Egy kb. 18-20 centi átmérőjű serpenyőt alacsony lángon felmelegítünk, vékonyan kikenjük olajjal, majd beleöntjük a habosra felvert tojást. Minél habosabbra keverjük ki a tojást, annál levegősebb lesz a tojáslepény.
-
Fedő alatt sütjük, amíg összeáll a tojáslepény. Ezután óvatosan megfordítjuk, hogy teljesen átsüljön.
-
Megszórjuk a reszelt sajttal, ráhalmozunk a spenótból és az apróra vágott paprikából. Szorosan feltekerjük, felvágjuk kisebb darabokra és már csomagoljuk is az uzsonnás dobozba.
Hozzászólások: