Mustáros-tejszínes lencse
Egy tál gőzölgő lencse. Egy újabb szívet-lelket melengető, őszi egytál étel, amit akár ebédre magunkkal vihetünk, vagy vacsorára is elkészíthetünk. Laktató, krémes és pikáns.
Elkészítés
-
A lencsét válogassuk ki, majd áztassuk be legalább 3 órára, de akár egy egész estére.
-
Másnap szűrjük le, mossuk meg és tegyük fel vízben főni a lencsét. Közben vágjuk apróra póréhagymát.
-
Mikor felforrt a lencse öntsük le a levét, és adjunk hozzá annyi friss vizet, hogy 1 ujjnyira lepje el. Rakjuk bele a póréhagyma nagy részét – csak egy keveset tegyünk félre a díszítéshez – és a fokhagymát, majd szórjuk meg egy kevés sóval, és közepes lángon főzzük 20-25 percig. Ha közben elfőtte a levét, pótoljuk.
-
Ha megpuhult a lencse, akkor keverjük össze egy kis edényben a tejszínt a mustárral. Keverjük bele a lencsébe, és folyamatos keverés mellett, rottyantsunk ég rajta pár percet.
-
Vegyük le a tűzről és hagyjuk picit hűlni, majd kóstoljuk meg, hogy ha kell-e picit sózni még. Végül egy kis tejszínnel és póréhagymával megdíszítve tálaljuk.