Mézes almás sütőtök

Mézes almás sütőtök

Leírás:

Az ősz talán legnépszerűbb étele a sütőtök. Most ehhez ajánlunk egy egyszerű, de annál finomabb receptet.

Elkészítés:

  1. A hagymát megtisztítom és felkockázom. A sütőtököt meghámozom, kikaparom a belsejét, hasábokra, majd vékony szeletekre vágom.

  2. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, hozzáadjuk a hagymát, és megdinszteljük. Elkeverjük benne a mézet, és kicsit rákaramellizáljuk.

  3. Hozzáadjuk a sütőtököt és az almát, sózzuk, megszórjuk szerecsendióval, szegfűborssal.

  4. Átforgatjuk, fedő alatt kis lángon, keveset kevergetve puhára pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk közben alá. Rácsavarjuk a narancs levét, és újra átforraljuk.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel