Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Mexikói lecsó

45-60 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Próbáld ki a lecsót egy kicsit másképpen, mexikói stílusban.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A paprikát felcsíkozzuk, a paradicsomot meghámozzuk és feldaraboljuk, a hagymát felkarikázzuk. A cukkinit meghámozzuk és felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk, majd egy kevés zsiradékon megsütjük a kolbászt, majd kivesszük belőle.

  2. A zsiradékra tesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát és a cukkinit, fedő alatt 10 percig pároljuk.

  3. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, megszórjuk pirospaprikával, fokhagymaborssal, kevés bazsalikommal.

  4. Mikor puhára párolódott, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, a felkarikázott bébikukoricát, a feketebabot. Kevés chilipehellyel csípőssé tesszük, visszatesszük a kolbászt is és összeforraljuk.