Mexikói lecsó
Próbáld ki a lecsót egy kicsit másképpen, mexikói stílusban.
Elkészítés
-
A paprikát felcsíkozzuk, a paradicsomot meghámozzuk és feldaraboljuk, a hagymát felkarikázzuk. A cukkinit meghámozzuk és felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk, majd egy kevés zsiradékon megsütjük a kolbászt, majd kivesszük belőle.
-
A zsiradékra tesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát és a cukkinit, fedő alatt 10 percig pároljuk.
-
Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, megszórjuk pirospaprikával, fokhagymaborssal, kevés bazsalikommal.
-
Mikor puhára párolódott, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, a felkarikázott bébikukoricát, a feketebabot. Kevés chilipehellyel csípőssé tesszük, visszatesszük a kolbászt is és összeforraljuk.