Medvehagymás zöldsaláta
A március hírnöke a medvehagyma, de éppen ezért sajnos egy elég tiszavirág életű növény. Azonban ha friss medvehagymához jutsz, kár lenne kihagyni ezt az egyszerű, de nagyszerű medvehagyma receptet!
Elkészítés
-
A salátát, a madársalátát és a medvehagymát alaposan megmossuk és leszárítjuk.
-
A fejessaláta leveleket darabokra tépkedjük, a madársalátát levelekre bontjuk, a medvehagymát a szárával együtt ujjnyi széles csíkokra vágjuk. alaposan összeforgatjuk.
-
Ecetből, cukorból és vízből ízlés szerinti édes és savanyú salátalevet készítünk. Belekeverünk egy teáskanál őrölt borsot, és egy teáskanál őrölt köményt.
-
Közvetlenül tálalás előtt a zöldségeket beleforgatjuk, 2-3 percre állni hagyjuk, majd tányérra szedve tálaljuk.