Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Medvehagymás zöldsaláta

20-30 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

A március hírnöke a medvehagyma, de éppen ezért sajnos egy elég tiszavirág életű növény. Azonban ha friss medvehagymához jutsz, kár lenne kihagyni ezt az egyszerű, de nagyszerű medvehagyma receptet!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A salátát, a madársalátát és a medvehagymát alaposan megmossuk és leszárítjuk.

  2. A fejessaláta leveleket darabokra tépkedjük, a madársalátát levelekre bontjuk, a medvehagymát a szárával együtt ujjnyi széles csíkokra vágjuk. alaposan összeforgatjuk.

  3. Ecetből, cukorból és vízből ízlés szerinti édes és savanyú salátalevet készítünk. Belekeverünk egy teáskanál őrölt borsot, és egy teáskanál őrölt köményt.

  4. Közvetlenül tálalás előtt a zöldségeket beleforgatjuk, 2-3 percre állni hagyjuk, majd tányérra szedve tálaljuk.