Mediterrán aprópecsenye
Most a klasszikus aprópecsenyét gondoltuk újra, mediterrán ízvilágot kölcsönözve az ételnek. Próbáld ki!
Elkészítés
-
A húst tisztítsuk meg és csíkozzuk fel. Fél zacskó gyros gyorspácot keverjünk el néhány kanál étolajban. Forgassuk bele a húst, és 15-20 percig hagyjuk érlelődni.
-
A burgonyát tisztítsuk meg és kockázzuk fel. A sűrített paradicsomot tegyük egy tálba, 1-2 kanál vízzel tegyük sűrűn folyóvá, és forgassuk át benne a burgonyát.
-
Egy edénybe olvasszunk fel kevés zsiradékot, öntsük rá a paradicsomos burgonyát, sózzuk meg, szórjuk meg bazsalikommal és rozmaringgal. Fedő alatt pároljuk puhára.
-
A húshoz adjuk hozzá a szezámmagot és forgassuk át. Serpenyőben, kevés olajon süssük készre. Óvatosan forgassuk össze a burgonyával, és szórjuk meg reszelt kecskesajttal.