Különleges lekvár

Különleges lekvár

Leírás:

Ez a finom, pikáns lekvár használható torták töltésére, köretnek vadhúsokhoz vagy egyszerűen vajas kenyérre kenve.

Elkészítés:

  1. A körtét megmossuk, meghámozzuk, négyfelé vágjuk, és a magházát kimetsszük. A grépfrútot, a narancsot és a citromot gondosan meghámozzuk úgy, hogy a fehér héj se maradjon rajtuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a magokat kiszedjük.

  2. A gyümölcshúst nagy lyukú darálón ledaráljuk. A cukorral jól összekeverjük, lefedjük, és egy éjszakán át állni hagyjuk.

  3. A gyümölcspépet egy lekvárfőző edénybe áttesszük, és tűzre téve lassan felforraljuk. A mazsolát és az apróra vágott dióbelet beletesszük, összekeverjük, majd még 1-2 percig kevergetve forraljuk.

  4. Üvegekbe töltjük, 1-1 csipet nátrium-benzoáttal meghintjük, és szorosan lezárjuk. Az üvegeket 5-6 percre fejtetőre állítjuk, azaz légtelenítjük, majd visszafordítjuk, és a kamrában a helyükre tesszük.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel