Körtés-mogyorós linzerkosárkák
A hagyományos linzert ebben a receptben körtével és mogyoróval bolondíthatjuk meg. Készítsd el te is!
Elkészítés
-
A tésztához való dolgokat öntsük egy tálba, és alaposan dolgozzuk össze.
-
A körtét tisztítsuk meg, reszeljük le, tegyük egy lábosba. Szórjuk rá a barna cukrot, hintsük meg a fahéjjal öntsük rá a vizet. Pároljuk puhára. A mogyorót száraz serpenyőben pirítsuk meg, és törjük durvára.
-
A sütéshez használjunk lapos kerámia- vagy üvegtálakat, de jó lesz a muffinforma vagy szilikon sütőforma is. Kenjük ki vajjal a formákat.
-
A tésztát kinyújtjuk, vágjuk megfelelő méretre, és béleljük ki vele a sütőformákat. Szórjuk meg darált keksszel.
-
A citrom levét hozzáadjuk a körtéhez, elkeverjük benne a pudingot, és töltsük meg vele a formákat. Szórjuk meg a tört mogyoróval. 180 Celsius-fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.