Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Körtés-mogyorós linzerkosárkák

60-90 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

A hagyományos linzert ebben a receptben körtével és mogyoróval bolondíthatjuk meg. Készítsd el te is!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A tésztához való dolgokat öntsük egy tálba, és alaposan dolgozzuk össze.

  2. A körtét tisztítsuk meg, reszeljük le, tegyük egy lábosba. Szórjuk rá a barna cukrot, hintsük meg a fahéjjal öntsük rá a vizet. Pároljuk puhára. A mogyorót száraz serpenyőben pirítsuk meg, és törjük durvára.

  3. A sütéshez használjunk lapos kerámia- vagy üvegtálakat, de jó lesz a muffinforma vagy szilikon sütőforma is. Kenjük ki vajjal a formákat.

  4. A tésztát kinyújtjuk, vágjuk megfelelő méretre, és béleljük ki vele a sütőformákat. Szórjuk meg darált keksszel.

  5. A citrom levét hozzáadjuk a körtéhez, elkeverjük benne a pudingot, és töltsük meg vele a formákat. Szórjuk meg a tört mogyoróval. 180 Celsius-fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.