Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Korhelyleves

45-60 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Mindenki úgy ismer, mint a másnaposság ellenszerét. A korhelyleves azonban sokkal több ennél! Tartsatok velünk és tudjátok meg, mennyi minden rejlik ebben a csodálatos ételben!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A füstölt tarját felszeleteljük, forró vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük, a főzőléből egy merőkanálnyit félreteszünk.

  2. Az apróra vágott vöröshagymát közepes lángon üvegesre pirítjuk a felhevített zsiradékon, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a kolbász fűszerkeveréket és a lisztet is. Csomómentesre keverjük és felöntjük a félretett füstölt főzőlével.

  3. Hozzáadjuk a feldarabolt káposztát, a babérlevelet és 1,5 liter vizet. Fedő alatt 20-25 percig főzzük, amíg a káposzta és a tarja megpuhulnak.

  4. Egy tálban simára keverjük a tejfölt és a tejszínt, hozzáadunk 1-2 merőkanálnyi levet, majd ezzel behabarjuk a levest. Forraljuk 2-3 percig, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Friss, ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.