Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Köményes házi sajt

10-20 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Itt a bizonyíték, hogy kevés hozzávalóból is lehet csinálni egy igazán különleges ételt. Lepd meg családodat Horváth Rozi házi készítésű sajtjával, amely sokkal egyszerűbb, mint gondolnád!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A köménymagokat egy száraz, forró serpenyőben folyamatosan mozgatva addig pirítunk, amíg a szemek kipattognak.

  2. A joghurthoz keverjük a sóval és az ecettel, majd egy kifőzött, steril textilpelenkába, konyharuhába csomagoljuk.

  3. Csomót kötünk a batyura, majd a hűtő rácsára vagy egy lábasra támasztott fakanálra kötözzük, így hagyjuk csepegni két éjszakát.

  4. Frissen két hétig áll el, olívaolajjal felöntve úgy, hogy az olaj teljesen ellepje, vagy sóoldattal körbekenve akár egy hónapig eltartható.