Keleties tojássaláta
Receptünk izgalmas keleties fűszerek egyvelegével különleges fogás lehet vendégeid számára.
Elkészítés
-
A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, meghámozzuk, felkarikázzuk.
-
A kardamommag héját eltávolítjuk, mozsárban összetörjük. Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az összetört kardamomot, a koriandert és a köményt. Kis lángon óvatosan megpirítjuk.
-
Egy tálban összekeverjük a joghurtot a citrom levével és a reszelt héjával. Ha csípősen szeretnénk, adjunk hozzá chili-pelyhet. Keverjük bele a kihűlt pirított fűszereket.
-
Sózzuk bátran, a tojás kívánja. Alaposan keverjük el. Kevés sáfrányos szeklicével színezzük sárgára. (Vigyázzunk, ha többet adunk hozzá, pirosra festi!)
-
A mártás felét tegyük egy tál aljára, a tojáskarikákat osszuk el rajta, majd terítsük be a mártás másik felével. 2-3 órán át hideg helyen érleljük.