Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Keleties tojássaláta

30-45 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Receptünk izgalmas keleties fűszerek egyvelegével különleges fogás lehet vendégeid számára.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, meghámozzuk, felkarikázzuk.

  2. A kardamommag héját eltávolítjuk, mozsárban összetörjük. Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az összetört kardamomot, a koriandert és a köményt. Kis lángon óvatosan megpirítjuk.

  3. Egy tálban összekeverjük a joghurtot a citrom levével és a reszelt héjával. Ha csípősen szeretnénk, adjunk hozzá chili-pelyhet. Keverjük bele a kihűlt pirított fűszereket.

  4. Sózzuk bátran, a tojás kívánja. Alaposan keverjük el. Kevés sáfrányos szeklicével színezzük sárgára. (Vigyázzunk, ha többet adunk hozzá, pirosra festi!)

  5. A mártás felét tegyük egy tál aljára, a tojáskarikákat osszuk el rajta, majd terítsük be a mártás másik felével. 2-3 órán át hideg helyen érleljük.