Karamellizált hagymás csirkemájkrém
Krémes, fűszeres, karakteres. A karamellizált hagyma édessége, a sült fokhagyma mélysége és a Horváth Rozi Májas ételek fűszerkeverék harmóniája különlegessé teszi ezt a májkrémet. Pirítóssal vagy savanyított zöldségekkel tálalva igazi ínyencség.
Elkészítés
-
A hozzávalókat – a vaj kivételével – tegyük turmixgépbe. A májat vágjuk kisebb darabokra, a fűszerekkel és ízesítőkkel pedig bánjunk csínján, elsőre inkább kevesebbet használjunk.
-
Kezdjük el pürésíteni, és fokozatosan adagoljuk hozzá az vajat. Közben kóstoljuk és ízesítsük tovább.
-
Turmixoljuk selymesre, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára.
-
Pirítóssal, friss vagy savanyított zöldségekkel, akár gyümölcsökkel, például savanyított szilvával, vékonyra szeletelt lilahagymával tálaljuk.