Kacsahússal töltött lasagna

Kacsahússal töltött lasagna

Leírás:

Ódákat zengenek a családi laktató, hagyományos vasárnapi ebédekről, azonban könnyen megunhatjuk a hús-krumpli kombinációt, akármilyen finoman fűszerezzük is. Ez a recept remek alternatívát kínál, ami nem csupán jól néz ki és könnyen fogyasztható, de rendkívül ízletes és könnyen elkészíthető.

Elkészítés:

  1. A kacsamellet megtisztítjuk, megmossuk, jól lecsepegtetjük és kb. 1cm-es kockákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és darabokra törjük.

  2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húst, zöldségeket és kevergetve kicsit pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, fűszereket, megsózzuk, összekeverjük, majd letakarva, lassú tűzön pároljuk kb. 1 - 1 1/2 óra hosszat, amíg a ragu jól besűrűsödik (a felesleges zsírt leszedjük a tetejéről).

  3. Bő, forró sós vízben kifőzzük a tésztát – de nem túl puhára –, leszűrjük, lecsepegtetjük, kihűtjük. Margarinnal kikenünk egy tűzálló tálat, egy lap tésztát teszünk az aljára, ezt befedjük raguval, majd újra tészta és ragu következik, egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. Úgy osszuk el a tölteléket, hogy a tetejére tészta kerüljön.

  4. A tetejét vékony szeletekre vágott mozzarellasajttal fedjük be, majd 180 °C fokra előmelegített sütőben, kb. 15 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára sül. Forrón tálaljuk.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel