Juhtúrós sztrapacska pirított káposztával
Igazi házias fogás egy kis csavarral! A jól ismert étel ízéhez ezúttal a kolbász fűszerkeverék is hozzájárul!
Elkészítés
-
A lereszelt burgonya levét kinyomkodjuk, majd összekeverjük a liszttel, tojással és a sóval. 10 percig állni hagyjuk, galuskaszaggatóval majd lobogó forró vízbe szaggatjuk.
-
Miután a galuskák feljönnek a víz felszínére, főzzük további 1,5 percig, majd szűrjük le és finoman öblítsük le hideg vízzel.
-
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és egy edényben zsírjára sütjük. A zsiradékból vegyünk ki és tegyünk félre egy evőkanálnyit. Öntsük a galuskát a kisült szalonnára, forgassuk össze alaposan, majd keverjük hozzá a juhtúrót is.
-
Egy serpenyőben hevítsük fel a félretett szalonnazsírt és adjuk hozzá a savanyú káposztát. Pirítsuk egy percig, majd szórjuk meg a kolbász fűszerkeverékkel és alaposan forgassuk össze.
-
Tálaláskor halmozzuk a juhtúrós sztrapacska tetejére.