Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Juhtúrós sztrapacska pirított káposztával

60-90 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Igazi házias fogás egy kis csavarral! A jól ismert étel ízéhez ezúttal a kolbász fűszerkeverék is hozzájárul!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A lereszelt burgonya levét kinyomkodjuk, majd összekeverjük a liszttel, tojással és a sóval. 10 percig állni hagyjuk, galuskaszaggatóval majd lobogó forró vízbe szaggatjuk.

  2. Miután a galuskák feljönnek a víz felszínére, főzzük további 1,5 percig, majd szűrjük le és finoman öblítsük le hideg vízzel.

  3. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és egy edényben zsírjára sütjük. A zsiradékból vegyünk ki és tegyünk félre egy evőkanálnyit. Öntsük a galuskát a kisült szalonnára, forgassuk össze alaposan, majd keverjük hozzá a juhtúrót is.

  4. Egy serpenyőben hevítsük fel a félretett szalonnazsírt és adjuk hozzá a savanyú káposztát. Pirítsuk egy percig, majd szórjuk meg a kolbász fűszerkeverékkel és alaposan forgassuk össze.

  5. Tálaláskor halmozzuk a juhtúrós sztrapacska tetejére.