Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Juhtúrós sztrapacska

45-60 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

A juhtúrós sztrapacska egy igazi szlovák étel, amelyet mi magyarok is bármikor szívesen fogyasztunk, hiszen fantasztikus íz- és energiabomba. Kiadós fogás, amely után a család minden tagja megnyalja mind a 10 ujját!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A burgonyát finomra reszeljük, összekeverjük a liszttel, tojással, sóval és a fokhagymaborssal.

  2. A szalonnát felkockázzuk és egy lábasban zsírjára sütjük.

  3. A tésztából lobogó forró, enyhén sós vízbe galuskákat szaggatunk. Miután feljöttek a víz felszínére, még egy percig főzzük. Leszűrjük, majd összeforgatjuk a szalonnával.

  4. Mikor az összes galuskát kifőztük, hozzákeverjük a juhtúrót és még forrón, tejföllel tálaljuk.

  5. Zsíros házi túróval vagy lepirított savanyú káposztával is remek fogás.