Juhtúrós sztrapacska
A juhtúrós sztrapacska egy igazi szlovák étel, amelyet mi magyarok is bármikor szívesen fogyasztunk, hiszen fantasztikus íz- és energiabomba. Kiadós fogás, amely után a család minden tagja megnyalja mind a 10 ujját!
Elkészítés
-
A burgonyát finomra reszeljük, összekeverjük a liszttel, tojással, sóval és a fokhagymaborssal.
-
A szalonnát felkockázzuk és egy lábasban zsírjára sütjük.
-
A tésztából lobogó forró, enyhén sós vízbe galuskákat szaggatunk. Miután feljöttek a víz felszínére, még egy percig főzzük. Leszűrjük, majd összeforgatjuk a szalonnával.
-
Mikor az összes galuskát kifőztük, hozzákeverjük a juhtúrót és még forrón, tejföllel tálaljuk.
-
Zsíros házi túróval vagy lepirított savanyú káposztával is remek fogás.