Húsimádó kenyérlángos
Szívesen készítenél a mostanság a fesztiválokon is nagyon népszerű kenyérlángost - más néven langallót vagy töki pompost?! Itt a lehetőség, mutatjuk a receptet!
Elkészítés
-
A fokhagymaport keverjük el a tejfölben. A hagymát megtisztítjuk, és tetszés szerint felvágjuk. Az élesztőt kevés cukorral a vízben megfuttatjuk. A sonkát és a császárszalonnát felcsíkozzuk, a kolbászt felkarikázzuk.
-
A lisztből, sóból, oregánóból, és az élesztős vízből tésztát gyúrunk. Ha vékony tésztával szeretnénk, így használjuk fel. Ha vastag tésztára vágyunk, fél órát kelesztjük, majd újra átgyúrjuk, és utána használjuk fel.
-
A tésztát kinyújtjuk akkorára, mint a sütőlapunk vagy a tepsink. Rákenjük a tejfölt, egyenletesen rászórjuk a hagymát.
-
Ennek tetejére szórjuk tetszésünk szerint a húsféléket. Az ízlésünknek megfelelően lehet csökkenteni vagy növelni az egyes húsfélék arányát, Lehet külön-külön pakolni, összekeverve rászórni, vagy akár mintába rendezni.
-
180 fokon előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Azonnal tálaljuk.