Gyulai kiflifelfújt
Könnyen elkészíthető meleg vacsora, amelyhez a hozzávalók szinte mindig megtalálhatók a hűtőszekrényben. Ha lehet, ne használjunk hozzá friss kifliket, mert szikkadt péksüteményből az igazi.
Elkészítés
-
A tejet langyosítsuk meg, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy fél mokkáskanál fokhagymaport. Hagyjuk 15 percig állni.
-
A kifliket vágjuk egy centiméteres karikákra. A kolbászt karikázzuk fel. A tojáshoz adjuk hozzá a tejfölt, és verjük fel habosra.
-
Kenjünk ki egy tűzálló tálat vajjal. A kifli karikákat mártsuk meg a tejben, majd fektessük egymás mellé a tálban.
-
Amikor elkészül egy réteg, locsoljuk meg a tojással és fektessük rá a kolbászkarikákat. Folytassuk a rétegezést így, amíg van alapanyag. Öntözzük meg a maradék tojást, és a fűszeres tejet is. Borítsuk be reszelt sajttal.
-
A sütőt melegítsük elő 160 fokra légkeveréssel. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e teljesen. A végén pár perce emelhetjük a hőmérsékletet, hogy a sajt szépen megpiruljon.