Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Gyros gyorspác

60-90 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Pitában vagy tálként, csípősen vagy pikánsan, hagymával vagy anélkül: nincs aki ne szeretné valamilyen formában a klasszikus görög ételt. Nem kell lemenni a sarokra, hogy isteni gyros-t ehessünk, hoztunk Nektek egy fantasztikus Horváth Rozi receptet, melyet könnyedén elkészíthettek otthon is!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A megtisztított sertéscombot vágjuk vékony csíkokra, majd szórjuk meg Horváth Rozi Gyros gyorspáccal és kb. 15-20 percig hagyjuk állni.

  2. A salátához a zöldségeket és a feta sajtot kockázzuk fel falatnyi darabokra.

  3. Egy tálban keverjük össze a zöldségeket és az olívabogyót, szórjuk meg oregánóval és locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd óvatosan keverjük ismét át.

  4. Végül adjuk a salátához a felkockázott feta sajtot is.

  5. A húscsíkokat egy serpenyőben, több részletben, kevés olajon süssük készre, majd tálaljuk a görög salátával.

  6. A házi gyros-hoz tálaljunk friss, ropogósra sült burgonyát.