Gyros gyorspác
Pitában vagy tálként, csípősen vagy pikánsan, hagymával vagy anélkül: nincs aki ne szeretné valamilyen formában a klasszikus görög ételt. Nem kell lemenni a sarokra, hogy isteni gyros-t ehessünk, hoztunk Nektek egy fantasztikus Horváth Rozi receptet, melyet könnyedén elkészíthettek otthon is!
Elkészítés
-
A megtisztított sertéscombot vágjuk vékony csíkokra, majd szórjuk meg Horváth Rozi Gyros gyorspáccal és kb. 15-20 percig hagyjuk állni.
-
A salátához a zöldségeket és a feta sajtot kockázzuk fel falatnyi darabokra.
-
Egy tálban keverjük össze a zöldségeket és az olívabogyót, szórjuk meg oregánóval és locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd óvatosan keverjük ismét át.
-
Végül adjuk a salátához a felkockázott feta sajtot is.
-
A húscsíkokat egy serpenyőben, több részletben, kevés olajon süssük készre, majd tálaljuk a görög salátával.
-
A házi gyros-hoz tálaljunk friss, ropogósra sült burgonyát.