Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Görög szendvics

45-60 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Ezzel a finom szendviccsel egy falatnyi görög életérzést teremthetünk az asztalra vendégeinknek.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Az uborkát mossuk meg, durva reszelőn reszeljük le. sózzuk be és 10-15 percre tegyük félre.

  2. A húst tisztítsuk meg, szeleteljük fel. A szeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, szórjuk meg borssal, majorannával, rozmaringgal, bazsalikommal, oregánóval. Kevés zsiradékon süssük meg.

  3. Szedjük ki, hagyjuk meg kihűlni, és aprítsuk fel.

  4. A tzatzikihez a görög joghurtba keverjünk ízlés szerint fokhagymaport, kaprot, morzsolt oregánót. Az uborka levét alaposan nyomjuk ki, és keverjük a joghurtba.

  5. A ciabattát vágjuk félbe. Villával törjük össze a feta sajtot, és a ciabatta mindkét belső oldalát kenjük meg vele. Egyik felére tegyünk jó vastagon tzatzikit. Halmozzunk rá vastagon az apróra vágott húsból, és tegyük rá a ciabatta felső felét is.

  6. Otthon remek vacsora, a vendégeket elvarázsolhatod vele. De kiránduláson előszedni a legjobb.