Görög szendvics
Ezzel a finom szendviccsel egy falatnyi görög életérzést teremthetünk az asztalra vendégeinknek.
Elkészítés
-
Az uborkát mossuk meg, durva reszelőn reszeljük le. sózzuk be és 10-15 percre tegyük félre.
-
A húst tisztítsuk meg, szeleteljük fel. A szeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, szórjuk meg borssal, majorannával, rozmaringgal, bazsalikommal, oregánóval. Kevés zsiradékon süssük meg.
-
Szedjük ki, hagyjuk meg kihűlni, és aprítsuk fel.
-
A tzatzikihez a görög joghurtba keverjünk ízlés szerint fokhagymaport, kaprot, morzsolt oregánót. Az uborka levét alaposan nyomjuk ki, és keverjük a joghurtba.
-
A ciabattát vágjuk félbe. Villával törjük össze a feta sajtot, és a ciabatta mindkét belső oldalát kenjük meg vele. Egyik felére tegyünk jó vastagon tzatzikit. Halmozzunk rá vastagon az apróra vágott húsból, és tegyük rá a ciabatta felső felét is.
-
Otthon remek vacsora, a vendégeket elvarázsolhatod vele. De kiránduláson előszedni a legjobb.