Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Gorgonzolás-gombás gnocci csésze

45-60 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Egy olasz finomság, amely könnyen elkészíthető, mégis igazi ízbomba. A gorgonzola sajt markáns íze csodásan járja át a mártást.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, rádobjuk a gombát, megszórjuk borssal, meghintjük oragánóval és majorannával. Nagy lángon gyorsan megpirítjuk.

  2. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd a tejet lassan adagolva, állandó gyors keverés mellett besamel-mártást készítünk.

  3. Lereszeljük a gorgonzolát, folyamatosan hozzáadjuk a mártáshoz és felolvasztjuk benne. Ízlésünknek megfelelően állítsuk be az aromáját.

  4. A gnoccit főzzük meg, szűrjük le. Keverjük hozzá a gombához, hogy a fűszeres olaj bevonja a gombóckákat. Adjuk hozzá a mártást, és óvatosan forgassuk át.

  5. Minden személynek külön kis cserép- vagy tűzálló üveg csészébe tegyünk egy adagot, szórjuk meg a reszelt sajttal, és közepesen meleg sütőben, légkeverés mellett süssük világos barnára. Forrón tálaljuk.