Gorgonzolás-gombás gnocci csésze
Egy olasz finomság, amely könnyen elkészíthető, mégis igazi ízbomba. A gorgonzola sajt markáns íze csodásan járja át a mártást.
Elkészítés
-
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, rádobjuk a gombát, megszórjuk borssal, meghintjük oragánóval és majorannával. Nagy lángon gyorsan megpirítjuk.
-
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd a tejet lassan adagolva, állandó gyors keverés mellett besamel-mártást készítünk.
-
Lereszeljük a gorgonzolát, folyamatosan hozzáadjuk a mártáshoz és felolvasztjuk benne. Ízlésünknek megfelelően állítsuk be az aromáját.
-
A gnoccit főzzük meg, szűrjük le. Keverjük hozzá a gombához, hogy a fűszeres olaj bevonja a gombóckákat. Adjuk hozzá a mártást, és óvatosan forgassuk át.
-
Minden személynek külön kis cserép- vagy tűzálló üveg csészébe tegyünk egy adagot, szórjuk meg a reszelt sajttal, és közepesen meleg sütőben, légkeverés mellett süssük világos barnára. Forrón tálaljuk.