Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Gombasaláta görög módra

30-45 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Amikor a salátára gondolunk, általában egy fajta zöldségkeverék juthat az eszünkbe, amit a főfogások mellé csipegetünk. A salátának azonban sokkal nagyobb szerepet is szánhatunk ennél! Hoztunk egy kellemes fűszerezésű gombasalátát görög módra, hogy új oldalát mutassunk meg e különleges fogásnak.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük, és citromlével megcsepegtetjük, nehogy megbarnuljon.

  2. A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, és kis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és a felforrósított olajban megpirítjuk, majd a gombát és a paradicsomot beletesszük. A babérlevéllel és a kakukkfűvel fűszerezzük.

  3. A fehérborral felöntjük, sózzuk, borsozzuk, az őrölt koriandermagot beleszórjuk, és összekeverjük, majd 20 percig pároljuk.

  4. Amikor kész, a babérlevelet kidobjuk. A gombasalátát salátalevelekkel bélelt tálra halmozzuk, és citromlével megcsorgatva kínáljuk.