Gombasaláta görög módra
Amikor a salátára gondolunk, általában egy fajta zöldségkeverék juthat az eszünkbe, amit a főfogások mellé csipegetünk. A salátának azonban sokkal nagyobb szerepet is szánhatunk ennél! Hoztunk egy kellemes fűszerezésű gombasalátát görög módra, hogy új oldalát mutassunk meg e különleges fogásnak.
Elkészítés
-
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük, és citromlével megcsepegtetjük, nehogy megbarnuljon.
-
A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, és kis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és a felforrósított olajban megpirítjuk, majd a gombát és a paradicsomot beletesszük. A babérlevéllel és a kakukkfűvel fűszerezzük.
-
A fehérborral felöntjük, sózzuk, borsozzuk, az őrölt koriandermagot beleszórjuk, és összekeverjük, majd 20 percig pároljuk.
-
Amikor kész, a babérlevelet kidobjuk. A gombasalátát salátalevelekkel bélelt tálra halmozzuk, és citromlével megcsorgatva kínáljuk.