Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Fűszerkéregben sült tarja répaágyon

több, mint 120 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

A Fűszerkéregben sült tarja répaágyon egy könnyen elkészíthető, de igazán ínycsiklandó fogás.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A tarját megmossuk, megtisztítjuk, levágjuk róla a kiálló részeket, hogy jobban tapadjon, vékonyan bekenjük zsiradékkal. Minden oldalát megszórjuk a fűszeres tarja fűszersóval és belemasszírozzuk a húsba.

  2. A feketeborsot és a szegfűborsot és a köménymagot 1-1 arányban összekeverjük, mozsárban durvára törjük. A keveréket leterítjük, és a húst meghengergetjük benne, hogy a fűszerek feltapadjanak rá.

  3. Egy tepsibe vagy cseréptálba, vagy hőálló üvegtálba zsiradékot teszünk. A répát felkarikázzuk, és a tepsi aljára terítjük. Erre fektetjük a tarját. Kevés vizet öntsünk alá. Fedjük le, és 140-150 Celsius fokon kb. két órát sütjük. Utána vegyük le a fedőt, és süssük szép pirosra.