Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Fűszeres, savanyított körte

30-45 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Gondoltad volna, hogy a körtét is lehet savanyítani? Sőt, szegfűborssal egy igazán pikáns köret különlegesség húsokhoz, sajtokhoz! A szegfűbors még intenzívebb ízű, ha felhasználás előtt egy mozsárban óvatosan megtörjük.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, majd negyedeljük és kivágjuk a magházát. Szorosan egy steril befőttes üvegbe rakosgatjuk.

  2. Az ecetet, a szegfűborsot, a cukrot, a vizet és a sót 5 percig forraljuk, majd a körtékre öntjük.

  3. Az üveget azonnal lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

  4. Minimum két napig kell érlelni a körtéket, hogy jól átjárja a fűszeres lé. Főtt és sült húsokhoz, sajtokhoz kínáljuk.