Fűszeres, savanyított körte
Gondoltad volna, hogy a körtét is lehet savanyítani? Sőt, szegfűborssal egy igazán pikáns köret különlegesség húsokhoz, sajtokhoz! A szegfűbors még intenzívebb ízű, ha felhasználás előtt egy mozsárban óvatosan megtörjük.
Hozzávalók
főre:
Elkészítés
-
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, majd negyedeljük és kivágjuk a magházát. Szorosan egy steril befőttes üvegbe rakosgatjuk.
-
Az ecetet, a szegfűborsot, a cukrot, a vizet és a sót 5 percig forraljuk, majd a körtékre öntjük.
-
Az üveget azonnal lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
-
Minimum két napig kell érlelni a körtéket, hogy jól átjárja a fűszeres lé. Főtt és sült húsokhoz, sajtokhoz kínáljuk.