Fűszeres konfitált szív
Nem kifejezetten egy könnyű, diétás étel, bár így karácsony táján ez talán nem is probléma!
Elkészítés
-
A szívet megtisztítva, egészben egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a borsot, szegfűszeget, csillagánizst, fokhagymát, gyömbért, majd felöntjük az olajjal.
-
Nagyon alacsony hőfokon, éppen gyöngyözve, de semmiképp sem forrva 7-8 órán át konfitáljuk a szívet. Ezt lehet nagyon megbízható sütőben vagy főzőlapon is készíteni.
-
Mikor a szív teljesen megpuhult, hagyjuk kihűlni. Felszeleteljük és az olajjal együtt melegítjük újra. Friss korianderzölddel, újhagymával, sóval és ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.
-
A burgonyákat és hagymákat hámozzuk meg, majd a zöldségekkel és a szalonnával együtt szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk. A hozzávalókat felváltva húzzuk fel a nyársra.
-
Olaj helyett használjunk kacsa- vagy libazsírt, amit később is fel tudunk használni sütéshez.