Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Fűszeres konfitált szív

több, mint 120 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Nem kifejezetten egy könnyű, diétás étel, bár így karácsony táján ez talán nem is probléma!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A szívet megtisztítva, egészben egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a borsot, szegfűszeget, csillagánizst, fokhagymát, gyömbért, majd felöntjük az olajjal.

  2. Nagyon alacsony hőfokon, éppen gyöngyözve, de semmiképp sem forrva 7-8 órán át konfitáljuk a szívet. Ezt lehet nagyon megbízható sütőben vagy főzőlapon is készíteni.

  3. Mikor a szív teljesen megpuhult, hagyjuk kihűlni. Felszeleteljük és az olajjal együtt melegítjük újra. Friss korianderzölddel, újhagymával, sóval és ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.

  4. A burgonyákat és hagymákat hámozzuk meg, majd a zöldségekkel és a szalonnával együtt szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk. A hozzávalókat felváltva húzzuk fel a nyársra.

  5. Olaj helyett használjunk kacsa- vagy libazsírt, amit később is fel tudunk használni sütéshez.