Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Fűszeres kacsamellfilé

90-120 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

A kacsamell egy igazán fenséges fogás...bármelyik ünnepi asztalon tökéletesen mutat!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A mustármagot és római köményt mozsárban törjük össze.

  2. A kacsamellet tisztítsuk meg, a bőrös-szalonnás oldalát irdaljuk be. Sózzuk meg, szórjuk meg a fűszerekkel az egyik oldalát, majd alaposan dörgöljük bele a mellbe. Utána ismételjük meg a másik oldalon is.

  3. Tegyünk zsiradékot egy tűzálló tálba, majd bőrős felével lefelé rakjuk bele a húst.

  4. Fedjük le, 180 fokon pároljuk addig, amíg csaknem teljesen puha lesz. Közben locsolgassuk meg a zsiradékkal.

  5. Vegyük le a fedést és süssük pirosra. Majd fordítsuk fel a darabokat, hogy felülre kerüljön a bőrös fele és süssük ropogós pirosra.