Fűszeres kacsamellfilé
A kacsamell egy igazán fenséges fogás...bármelyik ünnepi asztalon tökéletesen mutat!
Hozzávalók
főre:
Elkészítés
-
A mustármagot és római köményt mozsárban törjük össze.
-
A kacsamellet tisztítsuk meg, a bőrös-szalonnás oldalát irdaljuk be. Sózzuk meg, szórjuk meg a fűszerekkel az egyik oldalát, majd alaposan dörgöljük bele a mellbe. Utána ismételjük meg a másik oldalon is.
-
Tegyünk zsiradékot egy tűzálló tálba, majd bőrős felével lefelé rakjuk bele a húst.
-
Fedjük le, 180 fokon pároljuk addig, amíg csaknem teljesen puha lesz. Közben locsolgassuk meg a zsiradékkal.
-
Vegyük le a fedést és süssük pirosra. Majd fordítsuk fel a darabokat, hogy felülre kerüljön a bőrös fele és süssük ropogós pirosra.