Fűszeres-diós keksz
Légmentesen záródó dobozban 3-4 napig eltartható.
Elkészítés
-
A margarint szobahőmérsékletűre melegítjük. A lisztet a sütőporral, a darált dióval, a fűszerekkel és csipetnyi sóval összekeverjük. A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat beleütjük, és simára dolgozzuk. A lisztes keveréket beleszórjuk, alaposan összedolgozzuk, és alufóliába csomagolva hűtőben 1 óra hosszat pihentetjük.
-
A sütőt 200 °c-ra (gázsütőnél 6-os fokozat; légkeveréses sütőben 180 °c) előmelegítjük. A tésztát liszttel beszórt deszkára tesszük, és kb. fél centi vékony lappá nyújtjuk, majd kerek, cakkos formával kiszaggatjuk. A sütőlapra sütőpapírt fektetünk, a kis korongokat sorban rátesszük. A tojással megkenjük, és 1-1 fél dióval díszítjük.
-
A sütőlapot az előmelegített sütőbe toljuk, a süteményt és kb. 15 perc alatt megsütjük. A papírról még melegen leszedjük, mert ha kihűl, nehezen jön le.