Fűszeres almarózsa
Mennyei almás sütemény, amely nem csak látványos, isteni finom is! Elkészíteni azonban egyáltalán nem olyan bonyolult, mint aminek tűnik, sőt! Ezzel a kreatív csodával biztosan elkápráztatod családodat vagy vendégeidet.
Elkészítés
-
Az almákat félbevágjuk és kimagozzuk, majd széltében 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk. A cukrot elkeverjük a fahéjjal, szerecsendióval és a szegfűszeggel.
-
Az almaszeleteket egy tálra rakjuk, a tetejüket bekenjük citromlével, majd 1-2 percre mikróba rakjuk, hogy megpuhuljanak.
-
A leveles tésztát kiterítjük, és öt, egyenként nagyjából 3 cm széles sávra vágjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a fűszeres cukorral.
-
Az almaszeleteket sorban a tésztacsík felső felére pakoljuk, úgy, hogy a következő mindig lefedje az előtte lévő szelet nagyjából felét.
-
A tésztacsík alját úgy hajtjuk fel, hogy az almaszeletek sorát mindkét oldalról fél cm magasságban bevonja a tészta. Egyik oldalról elkezdjük feltekerni, így szép rózsákat kapunk.
-
Kivajazunk egy muffin formát, vagy sütőpapírral bélelt tepsiformába rakosgatjuk őket. Szórunk 1-1 kanállal a fűszeres cukorból a formákba vagy a tepsire, majd beleültetjük a rózsákat. 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük őket.
-
Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.