Fordított szilvatorta
Igazi nyár végi ínyencség, egy nyár végén érő gyümölcsből: a fantasztikus szilvából!
Elkészítés
-
A lisztet és a felkockázott vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tejfölt, a sót és a tojássárgáját, néhány mozdulattal egynemű tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk és legalább fél órát pihentetjük hűtőben.
-
Közben a szilvákat megmossuk, kimagozzuk, a kisebbeket negyedeljük, a nagyobbakat nyolcadoljuk.
-
Összeforgatjuk a kristálycukorral és a fahéjjal, majd egy kivajazott tortaforma aljára rakosgatjuk.
-
Ráterítjük a kinyújtott tésztát, néhány helyen finoman megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
-
Még forrón egy tányért teszünk rá, majd konyharuha segítségével kifordítjuk a formából.