Fehérbabos zöld chili
Minap az instát böngészve találtam egy zöldséges chili receptválogatást. Rögtön ihletet is kaptam, hogy készítsek valami extrát! Hát ez lett belőle! Szuper zöld, szuper ízes, szuper finom és jó csípős! :) És egyébként kifejezetten könnyű étel lett, remek köret, de vegák akár magában is ehetik, csak akkor érdemesebb kicsit több babot tolni bele!
Elkészítés
-
Kelleni fog egy nagy öntöttvas lábas, vagy hőálló tál. A hagymát vágd apróra, tégy így a padlizsánnal és a chilli paprikákkal is, majd dinszteld meg közepes lángon (olajszpré használata javasolt).
-
Add hozzá az őrölt fűszereket, a fokhagymát és a koriander apróra vágott szárát is. Kicsit még párold össze, majd mehet bele a paprika, paradicsom, cukkini kb 2 cm-es darabokra kockázva. Add hozzá a lisztet, sózd, borsozd, mehet bele a cukor és alaposan keverd össze.
-
150 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül süsd. Mikor elkészült, keverd hozzá a babot és még tedd vissza 15 percre, hogy összeérjenek az ízek.
-
A legvégén reszeld bele a lime héját és facsard bele a levét, valamint keverd hozzá a durvábbra darabolt friss koriandert is. Avokádóval, tejföllel tálalva önmagában is zseniális, én egy taco fűszerkéregben sütött sertésszűzzel ettem... hát valami mennyei!
-
Tápanyagtartalom (1 adag): Zsír: 1 g Szénhidrát: 32 g (ebből 11 g rost) Fehérje: 8 g Energia: 171 kCal